Babylon Helsinki pöyhi markkinoinnin ja viestinnän kenttää huolella torstaina 7.11.2019. Osallistujia tapahtumassamme oli yli 100 henkeä, väliajan popkornit herättivät ihastusta ja puheenporina täytti Astoria-salin. Keskustelut jatkuivat pitkälle Helsingin yöhön.
Babylon Helsinki oli sykähdyttävä kokemus. En ole koskaan vielä ollut tapahtumassa, joka alkaa dildojen kierrätyksellä. Markkinointi nykymaailmassa vaatii rohkeutta, sanoo Tarja Virmala, toimitusjohtaja, MTL
Bäkkärin keskustelut Maria Taarin, Eka Ruolan ja Alexander Sneen kanssa olivat vertaansa vailla. Esiintyjän näkökulmasta järjestelyt toimivat hyvin, kertoo tapahtumassa esiintynyt Tea Latvala, toimitusjohtaja, Teatiamo
Babylon Helsingissä paistoi markkinoinnin ja viestinnän rohkeus
Illan juonsi noheva Jami Taipalinen, Hill + Knowlton Strategies. Rauhallisella olemuksellaan hän sai nopeasti esiintyjät rentoutumaan ja hän piti aikataulun reilassa rautaisella ammattitaidollaan. Hyvä juontaja todellakin on painonsa arvoinen kullassa, kuten vanha sananlasku kertoo.
Illan starttasi Tea Latvalan puheenvuoro Bringing sexy back – miten puudildoilla ja anustapeilla tehdään kansainvälistä bisnestä, jonka yhteydessä moni kyseli lahjusten perään. Tällä kertaa emme, ikävä kyllä, niitä tarjonneet, mutta Tean tuotteita löydätte Tea Tiamon nettisivuilta.
Lauri Mäkinen Viestintätoimisto Manifestolta taklasi puheenvuorollaan Virtahevot olohuoneessa – mainonnan tabuaiheita. Puheenvuorossa pohdittiin hyvän maun rajoja.
Illan puheshow:sta vastasivat takahuoneen ilopillerit Eka Ruola hasan&partners & Alexander Sneen Sinebrychoff, aiheenaan kuinka tehdään brändi tuotteesta, jota ei voi markkinoida. Hyvä energia tarttui koko yleisöön ja taisivat he toteuttaa kepposenkin, jonka Tealle lupasivat.
Sanna Rautio Avidlysta avasi meille kesäistä Eksoten kohukampanjaa: liian rohkea markkinointikampanja, joka ratkaisi lääkäreiden rekrytointiongelman. Kampanja oli niin mielenkiintoinen, että suosittelemme kurkkaamaan esityksen materiaaleihin täältä.
Kreabin Mikael Jungnerin puheenvuoro herätti keskustelua. Tiiviin aikataulumme takia jouduimme lopettamaan sen liian aikaisin. Mielipiteitä kuumensi aihe, joka herättää intohimoja: (Pikavippi) Yrityksellä on oikeus asianajajaan, yrityksellä on oikeus myös viestintään.
Järjestäjän näkökulmasta olemme onnistuneet, kun keskustelua syntyy. Tämänlaisia tapahtumia tarvitaan ja toivottiin enemmän, sanoo Johanna Lohiluoma, yhteisömanageri & tapahtuman tuottaja, MTL
Illan toiseksi viimeisenä puhujana kuulimme Veikkauksen Velipekka Nummikoskea. Hän avasi meille julkisessa keskustelussa tunteita kuumentanutta aihetta: Veikkaus – hyväntekijä vai rahantekijä? Hän avasi meille yhteiskunnan Veikkaukselle asettamia erilaisia rooleja, joista yksi on kerätä varoja.
Puheenvuorot oli hyvä päättää Viestintätoimisto Drumissa työskentelevän Elina Mattilan puheenvuoroon, jossa meille avattiin näkymiä siihen, mitä tulevaisuudessa enää kehtaa markkinoida. Esitysmateriaaleihin voit tutustua tästä.
Päälimmäisenä tilaisuudesta mieleen jäi tulevaisuustutkimukseen perehtyneen Elina Mattilan ajatus siitä, että siellä, missä on havaittavissa keskenään vastakkaisia näkökulmia edustavia leirejä, on myös mahdollisuus vaikkapa brändinä vaikuttaa. Ei välttämättä aina kantaa ottamalla vaan mahdollistamalla parempi keskusteluyhteys. Tuli mieleeni esimerkiksi Gutsy Go -projekti, jossa nuoret rakentavat keskusteluyhteyttä Youtube-videoillaan ja konkreettisilla auttamisteoillaan erilaisten yhteiskunnallisten haasteiden ympärille, kertoo tapahtumaan osallistunut Heli Järvenpää Ohjelmistoyritys Sysartin markkinointipäällikkö.
Omantunnon ääni –paneelikeskustelu klo 19.15-20.00
Tilaisuus päättyi omantunnon ääni -paneelikeskusteluun, jossa keskustelu pysyi vilkkaana loppuun saakka. Puheohjelman meille oli valmistellut Jami Taipalinen. Yleisön huomio pysyi kiinteästi lavalla läpi keskustelun, jossa panelisteina meillä oli loistava kattaus markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia sekä alan rajapinnassa työskentelevä juristi Pauli Sortti.