Evil Brainstorming – Kun perinteiset ongelmanratkaisumenetelmät ei vain riitä

Toisin kuin nimi antaa ymmärtää tarkoituksena ei ole keksiä pahansuopia ideoita, vaan kyseenalaistaa oletuksia ja rajoituksia, jotka saattavat estää uusien ratkaisujen löytymistä. Menetelmä sopii erityisen hyvin kohtaan, jossa ideat ovat alkaneet jumiutua ja urautua.

Tällä menetelmällä, ette pohdi ongelmanratkaisua, vaan esitätte itsellenne leikkisästi kysymyksen: ”Miten voisin tehdä tilanteesta vieläkin helvetillisemmän”? Evil brainstorming siis kääntää perinteisen asetelman päälaelleen, jossa etsitään ratkaisua. Harjoitus sopii erinomaisesti oman elämänsä Milla Magialle ja Karhukoplan jäsenelle.

Tekniikan tarkoituksena on tuottaa absurdeja ja järjettömiä ideoita sekä haastaa ja provosoida perinteistä ajattelua. Se on siis hyödyllinen työkalu luovien estojen voittamiseksi tai perinteisten ajatusmallien rikkomiseksi.

Menetelmä avaa ajattelun tukoksia

Antakaa reippaasti kieroille suunnitelmille ja pahimmille uhkakuville tilaa! Tämän harjoituksen kanssa pääsette revittelemään kunnolla. Ei ole huonoja ideoita on vain entistä kamalampia neronleimauksia.

Harjoituksen avulla jokainen tiimin jäsen pääsee esittämään oman elämänsä superpahista ja pohtimaan vähemmän mieltä ylentäviä ratkaisuja. Ideointi ja ongelmanratkaisu ei voisi olla luovempaa tai hauskempaa. Voitte käyttää hyödyksenne mitä tahansa brainstorming –metodia.

Evil brainstorming käytännössä

Osallistujia rohkaistaan ilmaisemaan ajatuksiaan vapaasti ja ilman arvostelua, ja kaikki ideat kirjataan myöhemmin arvioitavaksi. Tavoitteena on ideoiden tuottaminen (ei pelkästään provosointi).

1. Määritä ongelma.

2. Kysy tiimiltäsi: ”Miten voimme pahentaa tätä tilannetta x 1 000 kertaiseksi?”

3. Kannusta heitä keksimään absurdeja, äärimmäisiä ja katastrofaalisia ideoita.

4. Kirjaa kaikki ehdotukset ylös.

5. Käännä sitten kysymys ympäri ja miettikää ratkaisuja: ”Miten voimme varmistaa, että tapahtuu juuri päinvastoin kuin nämä ehdotukset?”

6. Käyttäkää saatuja ideoita ja tietoa luodaksenne uusia (parempia) ratkaisuja.

Muikkari: muista varmistaa, että kaikki evil brainstorming-harjoitukseen osallistuvat ymmärtävät harjoituksen tarkoituksen ja ohjeet. Tavoitteena on tuottaa uusia ideoita, ei pahaa mieltä.

Anna evil brainstormingille mahdollisuus ja katso mihin se teidät johdattaa!

Evil brainstormingiin voit tutustua lähemmin TikTokissa doodlejuicen-tilillä. 👇

@doodlejuice

Give yourslef an excuse to be proper EVIL with this creative thinking exercise #creativethinking #creativethinkingskills #creativeexercise

♬ original sound – Dave Officer