Unelmakartalla kohti päämääriä

Unelmakartan luominen on käytännöllinen tapa visualisoida tavoitteitasi ja toiveitasi. Se toimii sekä itsetutkiskelun välineenä että suunnannäyttäjänä.

Mieti, missä vaiheessa elämääsi olet, ja mitä suuntaviivoja haluaisit tulevaisuudellesi asettaa. Unelmakartan avulla voit hahmotella ne toiveet, jotka ovat sinulle kaikkein merkityksellisimpiä, ja löytää suuntaviivat, jotka ohjaavat sinua niitä kohti. Karttaan voi sisältyä niin käsin kosketeltavia päämääriä kuin henkisiäkin pyrkimyksiä. Vähennä itsesensuuria ja anna ajatustesi virrata vapaasti.

Unelmakartan ABC

Kartan tekeminen on luova ja rento prosessi, joka mukautuu tekijänsä tarpeisiin. Ennen kuin ryhdyt työhön, pohti kartan kokoa ja sijoituspaikkaa. Mieti, onko seinälläsi tilaa suuremmalle teokselle, vai sopisiko pienempi versio paremmin esimerkiksi päiväkirjan tai kalenterin väliin (kyllä joillakin meistä on yhä paperinen kalenteri).

Kartan voi luoda monin eri tavoin:

  1. Perinteinen kollaasi: Valitse lehtiä, joiden kuvat puhuttelevat sinua, ja leikkaa niistä elementit kollaasiisi. Tarvitset lehtiä, sakset, liimaa ja pohjakartonkia/paperin.
  2. Piirtäminen ja kirjoittaminen: Jos kaipaat yksinkertaisempaa lähestymistapaa, voit piirtää ja kirjoittaa unelmasi paperille mind-map-omaisesti tai vaikka piirtää kollaasin erilaisia doodleja, jotka edustavat haaveitasi.

Aseta karttaan elementit, jotka kuvaavat tavoitteitasi ja inspiraatioitasi, oli ne sitten sanoja, kuvia tai vaikka värejä. Anna luovuuden ohjata prosessia – mielikuvitus on rajana.

Kun unelmakartta on valmis

Sijoita se paikkaan, jossa näet sen säännöllisesti.

Itselläni kartta on piilossa kalenterin välissä, pois vieraiden katseilta, mutta kuitenkin paikassa, jossa se muistuttaa minua päivittäin unelmistani. Vaikka en tarkastele sitä päivittäin, sen olemassaolo aktivoi alitajuntaa työskentelemään tavoitteiden eteen.

Rohkeasti kohti unelmiasi! 🚀