Yhteisömanagerin 10 tärkeintä taitoa

Päivä koostuu kohtaamisista, somepäivityksistä, nettisivu-uudistuksista, tapahtumista, vauhdista ja mielipiteiden yhteensovittamisesta.

Vuoden aikana olen saanut tavata mahtavia tyyppejä, kokea onnistumisia ja tuntea mokailujen suloisen häpeän. Sata rautaa tulessa ja nuotioon luultavasti unohtui niistä kaksi. Pyydän anteeksi jo etukäteen, lupaan korjata tilanteen nopeasti kera hersyvän naurun. Elämä on liian lyhyt, että siihen kannattaisi suhtautua muutoin kuin huonolla huumorintajulla.

Kymmenen taitoa, jotka pelastavat yhteisömanagerin päivän

 1. Kyky nauraa itselle.
 2. Moka on lahja. Tavoitteena ei ole ansaita vuoden tonttupalkintoa, mutta pahoin pelkään, että siinä saattaa silti käydä niin. Elämä on yksi oppimiskokemus. Onnittelen. Yhteisömanagerina pääset aallonharjalle.
 3. Sovella, hustlaa, muuntaudu. Vaikka sinulla on takataskussa suunnitelmat A-Ö, nurkan takaa varmasti tepastelee joku messevä ongelma. Hengitä, you got this!
 4. Ajasta. Kaikki. Mahdollinen. Tänään.
 5. Yhteisön muut työntekijät eivät luultavasti ole vielä huomanneet, että sentraalisantrana tiedät kaikkien poissaolot, lomat, yritysjärjestelyt ja muutokset toimenkuvassa. Play it cool. Älä juoruile.
 6. Ole sieni. Ei sellainen alkoon menevä vaan tietoon. Jos et tiedä jotain, ota selvää.
 7. Kuuntele. Hyvä puhuja ei pärjää hyvälle kuuntelijalle. Taisin lukea sen jostain vanhoja sananlaskuja käsittelevästä kirjasta. Taisi olla kiinalainen ja joka tapauksessa oikeassa.
 8. Verkostoidu. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea mutta olisi mainiota, että tunnet sen parhaan asiantuntijan.
 9. Empatia. Ei ole väärin, että osaat asettua toisen kenkiin. Sinun ei tarvitse kävellä niillä, mutta näkökulman ymmärtäminen auttaa ratkaisemaan ristiriitoja kivuttomammin. Luota minuun.
 10. Heittäytyminen. Yhteisömanageri oli eilen sisällöntuottaja, tänään yhteisön cheerleader, huomenna tuottaja ja viikon päästä yhteisön paras käyntikortti. Joka päivä kuitenkin yhteisönsä pulssilla.

Bonus

 1. Kiitä.

Muista pysähtyä välillä nauttimaan kahvista, kohtaamisista ja vauhdista. ❤️