Yhteisömanagerin jaksamisen avaimet

Yhteisömanagerin työpäivä voi olla yhtäaikainen ilotulitusta ja tulipalojen sammuttelua. Herätyskellon soitosta lähtien listalla on kaikkea kokouksista somepäivityksiin ja asiakaspalautteiden käsittelyyn. Vaikka työ onkin antoisaa, oma jaksaminen on silti pidettävä mielessä.

Ensimmäinen vinkkini: suunnittele päiväsi fiksusti. Mieti aamulla, mitkä tehtävät ovat oikeasti tärkeitä ja keskity niihin. Priorisointi ei ole vain tehokkuutta, se on myös itsensä säästämistä. Ja jos huomaat päivän aikana, että asiat menevät solmuun, pieni happihyppely voi tehdä ihmeitä – raikas ilma on kuin pikainen aivojen uudelleenkäynnistys. Ja jos jokin harmittaa ihan h******** kannattaa pitää 20 minuutin tauko tehden jotain kivaa, tuossa ajassa stressihormonit ehtivät laskea.

Somessa kriisit eivät katso kelloa. Kriisiviestinnän keskellä on helppo unohtaa oma hyvinvointi, mutta muista, että stressaantunut yhteisömanageri ei ole kenenkään etu. Ota hetki hengittääksesi, ja delegoi tehtäviä, jos mahdollista. Somekriisissä sinulla on oltava pelastusrengas – se voi olla kollega, joka ottaa ohjat hetkeksi, tai selkeä toimintasuunnitelma, jonka avulla tilanne saadaan haltuun.

Ja sitten ne viikonloput ja lomat – ne ovat pyhiä. Vaikka ala saattaa usein odottaa päivystämistä ympäri vuorokauden ilman lisäkorvauksia, rajat ovat rakkautta. Vapaa-aika on sinun aikasi latautua, joten anna itsellesi lupa irrottautua työstä kokonaan. Jos sairastut, ole sairaslomalla oikeasti. Työ odottaa kyllä.

Työyhteisössä on tärkeää pyrkiä olemaan se tyyppi, joka tuo positiivista energiaa. Hyvä kollega ei ole vain mukava, vaan myös auttaa jaksamaan. Ole siis hyvä tyyppi. Ja jos kohtaat pitkä aikaista epäasiallista käytöstä, muista, että työpaikkakiusaajat harvoin muuttuvat tai muuttavat. Silloin yleensä (epäreilusti) on parasta pakata matkalaukut ja etsiä uusi ympäristö, jossa saat kukoistaa.

Vaikka työsi on monipuolista ja haastavaa, älä unohda pitää hauskaa ja nauttia siitä. Yhteisömanagerina sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa siltoja ja luoda aitoja yhteyksiä ihmisten välillä. Se on arvokasta työtä, ja kun pidät huolta itsestäsi, voit tehdä sen parhaalla mahdollisella tavalla.

Lukuvinkki 💡

Kirsi Yli-Kaitalan erinomaiset vinkit parempaan ajanhallintaan löydät Työterveyslaitoksen Työpiste-verkkolehdestä: https://www.ttl.fi/tyopiste/viisi-vinkkia-parempaan-ajanhallintaan-tyossa