Yhteisömanagerin työpäivä

Yhteisömanagerin työpäivä alkaa usein, kun suurin osa muusta maailmasta vielä nukkuu – tai teeskentelee nukkuvansa vaikka selaa puhelintaan. Aamun ensimmäinen tehtävä on kahvinkeitto ja päivän kulun varmistaminen: ”Mitä ihanaa meillä tänään tapahtuu?”, tässä onkin se ensimmäinen ja oikeastaan tärkein prioriteetti – herättää yhteisö jokaiseen päivään hyvällä energialla!

Mutta ei mennä asioiden edelle. Yhteisömanagerin kalenteri on usein tiukempi kuin mikään reality-show’n käsikirjoitus. Se on taidokkaasti tasapainoteltu sekoitus välittömiä reaktioita, live ja online tapahtumia sekä huolellisesti suunniteltuja kampanjoita. Tärkeintä on pitää silmät auki joka suuntaan: somen trendit, yhteisön pulssi ja tietenkin se, ettei seuraava Zoom-palaveri yllätä pyjamahousuissa.

Kun aamun postaukset on ajastettu ja ensimmäinen virtuaalikokous selätetty, on aika sukeltaa tehtävälistan kimppuun: ”Mikä on kiireellistä? Mikä on tärkeää? Voiko tämän delegoida?”. Tasapainottelu vaatii taitoa ja ajoittain nopeaa tilannetajua, jotta voi päättää, milloin digitaalinen läsnäolo vaihtuu fyysiseksi. Päivän mittaan yhteisömanagerin työympäristö, kun vaihtuu digitaalisista kohtaamisista aina kasvokkaisiin tapaamisiin. Hän saattaa järjestää pikaisen tapaamisen kahvilassa vastatakseen jäsenen huoleen tai seuraavassa hetkessä startata webinaarin. Joskus on pakko olla multitaskingin mestari: yhdellä kädellä kirjoitetaan vastausta käyttäjän palautteeseen ja toisella jo suunnitellaan seuraavaa suurta tapahtumaa.

Iltapäivä on usein omistettu projektien pitkän tähtäimen suunnittelulle. Tämä on aikaa, kun suuret ideat syntyvät ja kukoistavat – tai kuolevat byrokratian ja budjettien syövereihin. Yhteisömanagerin on osattava olla realisti, mutta samalla uneksija.

Ja kun työpäivä alkaa kääntyä loppua kohtia, on aika tehdä viimeinen kierros: vastata viimeisiin viesteihin, suunnitella seuraavan päivää ja kirjoittaa ylös uudet ideat, jotka varmasti unohtuisivat yön aikana. Sitten kone kiinni, ja on aika palauttaa itsensä tehdasasetuksiin – huomenna on taas uusi päivä ja ralli jatkuu!