Yhteisömanagerista yhteisöstrategiksi

Pääseminen yhteisömanagerista yhteisöstrategiksi vaatii tiettyjä askelia ja kehitystä ammatillisella polulla. Tässä on muutamia ajatuksia, jotka olen kirjoittanut itselleni tavoitteiksi tai ohjenuoraksi kohti yhteisöstrategin roolia (plus minut tuntevat tietävät miten rakastan listoja):

 1. Hanki kokemusta yhteisömanageroinnista
  Ensimmäinen askel on hankkia kokemusta yhteisömanagerin tehtävistä. Työskentele yhteisömanagerina organisaatiossa tai vapaaehtoistyössä, jotta voit oppia ja kehittää taitojasi käytännön kautta. Osallistu erilaisiin projekteihin, järjestä tapahtumia ja rakenna vahvoja suhteita yhteisön jäsenten kanssa.
 2. Syvennä ymmärrystäsi strategisesta suunnittelusta
  Yhteisöstrategin rooli edellyttää laajempaa näkemystä liiketoiminnan strategisesta suunnittelusta. Pyri ymmärtämään organisaation liiketoimintaa, tavoitteita, kohderyhmiä ja markkinoita. Opiskele strategiaa, markkinointia ja liiketoiminnanjohtamista saadaksesi laajemman näkökulman.
 3. Kehitä analyyttisiä taitoja
  Yhteisöstrategin roolissa analytiikka ja datan hyödyntäminen ovat tärkeitä. Hanki taitoja datan keräämisestä, analysoinnista ja raportoinnista. Opettele käyttämään erilaisia työkaluja ja alustoja, jotka auttavat sinua seuraamaan yhteisötoiminnan tuloksia ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.
 4. Laajenna osaamistasi
  Yhteisöstrategin roolissa tarvitaan monipuolista osaamista. Kehitä taitojasi muun muassa sisällöntuotannossa, markkinoinnissa, viestinnässä, projektinhallinnassa ja johtamisessa. Osallistu koulutuksiin, seminaareihin ja jokaiseen kissanristiäiseen, johon sinut kutsutaan pysyäksesi ajan tasalla alalla tapahtuvista muutoksista ja trendeistä.
 5. Osoita johtajuutta ja aloitteellisuutta
  Yhteisöstrategin rooli edellyttää johtajuutta ja aloitteellisuutta. Tartu tilaisuuksiin ottaa vastuuta ja näyttää kykysi strategiseen ajatteluun. Tarjoa ideoita ja ehdotuksia organisaation yhteisöstrategian kehittämiseksi. Pyri vaikuttamaan organisaatiosi päätöksentekoon ja toimimaan aktiivisena toimijana yhteisöä koskevissa asioissa.
 6. Verkostoidu ja opi muilta
  Verkostoidu muiden yhteisömanagerien kanssa, osallistu alan tapahtumiin ja seminaareihin, liity yhteisömanagerointia käsitteleviin verkostoihin ja ryhmiin. Vahva suositus CMAD:lle! Ole avoin uusille ideoille ja ota oppia muiden asiantuntijoiden kokemuksista. Verkostoituminen tarjoaa mahdollisuuden oppia parhaista käytännöistä, saada mentoreita ja rakentaa suhteita, jotka voivat auttaa sinua etenemään urallasi.
 7. Hanki lisäkoulutusta ja pätevyyksiä
  Jatkuva oppiminen on tärkeää yhteisöstrategin roolissa. Harkitse lisäkoulutuksen hankkimista, kuten sertifiointiohjelmia, jotka keskittyvät yhteisömanagerointiin tai digitaaliseen markkinointiin. Tämä auttaa sinua kehittämään erikoistunutta osaamista ja vahvistamaan ammatillista profiiliasi.
 8. Luo näyttöjä ja tuloksia
  Rakenna portfolio, jossa esität konkreettisia tuloksia ja saavutuksia yhteisömanagerin tehtävistäsi. Näytä, miten olet vaikuttanut yhteisön kasvuun, sitoutumiseen ja brändin kehittämiseen. Luo case-esimerkkejä, jotka osoittavat strategisen ajattelun ja tulosten saavuttamisen.
 9. Tavoittele vastuullisempia tehtäviä
  Hae tai pyri vastuullisempiin tehtäviin organisaatiossasi tai harkitse siirtymistä organisaatioon, jossa yhteisöstrategin rooli on vakiintunut. Osoita halukkuutesi kehittää yhteisöstrategiaa, tarjota arvoa organisaatiolle ja edistää liiketoiminnallisia tavoitteita.
 10. Jatka itsesi kehittämistä
  Yhteisömanagerin ja -strategin rooli kehittyy jatkuvasti. Pysy ajan tasalla alalla tapahtuvista muutoksista, teknologisista innovaatioista ja trendeistä. Ole valmis oppimaan uusia taitoja ja sopeutumaan muuttuviin tarpeisiin.

Seuraa intohimoasi yhteisömanagerointia kohtaan, pyri oppimaan ja haasta itsesi jatkuvasti, ja tavoittele rohkeasti yhteisöstrategin roolia organisaatiossasi tai uusissa mahdollisuuksissa.

❤️ Keep on rolling. Ammattimaisesti, mutta ei ryppyotsaisesti! ❤️