Case: Software Finlandin Softa-Slämäri

Projektin Nimi: Software Finlandin Softa-Slämäri
Roolini: Yhteisömanageri & ensimmäisen idean kehittäminen, videosarjan tuottaminen
Tavoite: Nostaa esiin yhteisömme jäseniä – softa-alan johtajia – ja tuoda esiin koodin takaa.

Työssäni Software Finlandin yhteisömanagerina törmäsin mielenkiintoiseen havaintoon: vaikka softa-alalla on monia päteviä johtajia, heidän työnsä ja vaikutuksensa jäävät usein näkymättömiin koodin varjoon. Tämä herätti ajatuksen: kuinka voisimme paremmin tuoda heidän panoksensa valokeilaan?

Pienen pitchaushetken ja sitä seuranneen brainstormauksen jälkeen päätimme tiimin kanssa toteuttaa videosarjan henkilöesittelyjä.

Röyhkeästi apinoiden

Innoituksemme videosarjaan tuli osittain Basso Radiolta, mistä lainasimme ajatuksen luoda digitaalisen version perinteisestä kaverikirjasta. Tavoitteenamme oli antaa softa-alan johtajille mahdollisuus jakaa sekä ammatillisia että henkilökohtaisia puoliaan, mikä syventäisi ymmärrystämme heistä ihmisinä, ei vain ammattilaisina.

Toteutus ja Haasteet

Projektin suurimpiin haasteisiin kuului kiireisten johtajien saaminen mukaan ja heidän tarinoidensa jakaminen. Keväällä 2023 onnistuimme järjestämään yhteisen kuvauspäivän aikatauluhaasteista huolimatta. Woolin tuotantotiimi oli suureksi avuksi, ja kaikki sujui suunnitellusti.

Mitä opittiin?

Kuvauspäivämme oli tunnelmaltaan erittäin rento, tarjoten herkullista ruokaa ja juomaa. Rasmus huolehti viihteestä ja piti osallistujat virkeinä kuvaustauoilla. Tämän kokemuksen pohjalta ymmärsimme, että tulevissa kuvauspäivissä tulee järjestää mahdollisuus johtajille vaihtaa kuulumisia ja verkostoitua taustalla pyörivän kuvausprosessin aikana. Ensimmäisellä kerralla tämä ei ollut mahdollista tiukan aikataulumme vuoksi, mutta olemme innoissamme mahdollisuudesta kehittää tätä konseptia tulevaisuudessa. Jatkoa on siis luvassa!

Olen nauttinut valtavasti softa-alan ihmisten seurasta, jotka ovat osoittaneet, että ”tule sellaisena kuin olet” -mentaliteetti kukoistaa tällä alalla.

Videosarjamme on otettu vastaan lämpimästi, ja osallistujat ovat olleet tyytyväisiä. Toivon, että yhä useampi löytäisi aikaa näiden inspiroivien tarinoiden katsomiseen. 😄

Esittelyssä